Борис Накев ще управлява софтуерния бизнес на HP за Югоизточна Европа

 

Борис Накев пое отново управлението на софтуерната дивизия на HP за Югоизточна Европа
 
Борис Накев пое управлението на Софтуерната дивизия на Хюлет–Пакард за Югоизточна Европа, съобщиха от българския офис на компанията. Основни приоритети на мениджъра ще бъдат разработката и управлението на мащабни корпоративни проекти в областта на софтуера както в България, така и в останалите държави от региона – Словения, Хърватска, Сърбия и Черна Гора, Босна и Херцеговина, Македония, Косово, Албания, Молдова и Малта.

Накев работи в НР от 2005 г., като през последните три години  заема позицията директор „Сървъри, системи за съхранение на данни и мрежови решения” в българския офис. Неговият екип и партньорите повишиха значително пазарния дял на компанията в ключови сегменти от пазара на сървъри, системи за съхранение на данни и услуги по поддръжка.          

След три години в хардуерното подразделение, Борис Накев  отново поема управлението на софтуерния екип на НР Югоизточна Европа, който успешно е ръководил в продължение на 5 години – от 2005 до 2009 г.  

Накев е магистър по Бизнес администрация в Американския университет в София и притежава научна степен по Информационни технологии към Софийския университет. Има близо 15 години опит в областта на информационните технологии.

 

Коментар