Samsung поевтиня след съдебния удар от САЩ

Акциите на Samsung поевтиняха със 7% след като в края на миналата седмица американски съд обяви компанията за нарушител на епълски патенти и й наложи глоба от над 1 милиард долара.

 

Пазарната капитализация на Samsung е намалява с 12 милиарда долара за едно денонощие, предаде Ройтерс. Това е рекорден спад в последните четири години за технологичния гигант, който прави една четвърт от БВП на Южна Корея.

Компанията планира да обжалва решението на американския съд, но инвеститорите вече виждат реална опасност от спад на приходите, като според някои оценки той ще бъде 4% през настоящата година.

Освен глоба Samsung може да плати и по-тежка цена – забрана да продава смартфони в САЩ, тъй като нарушава 6 патента на Apple, свързани с технологии в iPhone и iPad.

Samsung разполага общо с 65 хиляди патента, докато Apple има около 9000. Двете компании са най-големите конкуренти на пазара за смартфони, съответно с Galaxy и iPhone.

по темата: „Samsung поевтиня след съдебния удар от САЩ”

добавете коментар...

  1. Georgi

    И без това "Самсунг" , са евтини боклуци , не знам защо велика марка като Ябълката се занимава с китайци.А за "Ябълкомразците" да вметна , че като могат да си позволят предварителна заявка за Iphone 5 , за да заменят стария 4 с него , тогава да дават мнение кое е хубаво и кое не е 🙂

  2. Комбайнер

    Браво – осъдиха Samsung за нещо, което го гледах още през 2003 в Minority Report : http://www.youtube.com/watch?v=NwVBzx0LMNQ
    Това за формата също е трол патент. Чудя се кога ли ще патентоват телепортацията или КОЛЕЛОТО?

  3. ЦЕцо!!!

    Боклукфон 5 като излезе пак ще има рев))) Страдайте ябълковидни малоумници!! ТОва със самсунг си беше атака срещу андройд, но чичо Гугъл ще ви го върне!!! Ползвайте си простите боклукфони докато ги има на пазара още)))

  4. judge

    Американски съд дава предимство на Епъл в спора, защо ли не се учудвам. Епъл ако можеха въздуха и водата да патентоват, щяха да го направят.

  5. :)

    🙂 Ей, веднага ще се намери някой голям разбирач, да преразкаже какво е прочел в нета, и да "сложи всички в малкия си джоб", пишейки коментари тук и там.

    Ако не бяха Apple, в момента компютри щеше да има само в изчислителните центрове. Смартфоните щяха да изглеждат като Nokia Communicator – безумно непрактични, и безбожно скъпи, ако някой ги помни.

  6. Така им се пада -

    имитатори азиатски.

  7. HERRMAN

    а Samsung до съвършенство владеят Copy , Paste . Крайно време беше някой да им натрие носа.

  8. Apple Sucks!

    Въобще даже не са конкуренти.
    Apple продава много по-слаб хардуер на неоправдано по-висока цена и всичко, което прави е да реве само за малоумни патенти (правоъгълната форма със заоблени ръбове, OMG), докато фанатизираните и зомбирани нейни фенове им пълнят джобовете с пари…

Коментар