Ericsson ще изгражда LTE мрежа на TAG

Telekom Austria Group подписа договор с Ericsson за изграждане на мрежа с мултистандартен достъп, като разширение на  дългосрочното партньорство между двете компании. Мултистандартните базови станции позволяват на доставчиците на телеком услуги да оперират с  няколко мобилни стандарта в една и съща мрежа.

Ericsson ще надгради 2G и 3G мобилните мрежи и ще достави LTE технология за дъщерните компании на TAG в Австрия и Хърватска. Операторите A1 и Vipnet ще получат гъвкаво 2G/3G/4G RAN решение, вградено в мулти-стандартните базови станции RBS 6000, съобщиха от шведската компания.

Telekom Austria Group, към която принадлежи и Мобилтел, има приблизително 23 милиона абонати. Преходът към LTE ще даде на потребителите в Австрия и Хърватска по-пълноценно изживяване при достъп до видео съдържание, игри и музика, при работа с интернет страници и пренос на данни.

С този договор Ericsson остава лидер в сферата на LTE технологиите и мобилния широколентов достъп, като осигурява достъп за 305 милиона абонати от общо 455 милиона потребители на LTE в глобален мащаб.

Коментар