HP е готова за битка в полето на Windows 8

Новата операционна система Windows 8 чука на вратата, а заедно с нея и много нови компютри и таблети от различни производители. Предстои интересна есен, в която играчите в РС индустрията ще се опитат да вдигнат продажбите на лаптопи, които са под натиск напоследък от таблетите.

HP, най-големият доставчик на персонални компютри, е готов за сблъсъка на полето на Windows 8. На приключилата скоро отчетна конференция на ИТ гиганта от Пало Алто, изпълнителният директор Мег Уитман заяви, че HP има в арсенала си няколко хибридни ултрабука и бизнес таблети с Windows 8.

„Намираме се под силен конкурентен натиск и ще отговорим на него с два таблета и ноутбуци за потребителския сектор”, заяви Уитман, цитирана от CNET.

HP подготвя x86 бизнес таблет Slate 8 с предварително инсталирана операционна система Windows 8 Professional. По думите на Уитман, компанията ще пусне и една от най-добрите си линии бизнес компютри – ултрабуци, някои от които ще имат хибриден дизайн, т.е. ще могат да се ползват и като таблети.

HP е лидер на световния пазар за компютри, по данни за второто тримесечие на анализаторските компании. След нея се нареждат Lenovo, Dell, Acer и Asus, като Dell и Acer си разменят местата в изследванията на IDC и Gartner.

Коментари по темата: „HP е готова за битка в полето на Windows 8”

добавете коментар...

  1. :)

    и "уиндоус 8" ще "мери ръст" като предшествениците си – продаван задължително в комплект с компютър 🙂
    Иначе ако потребителя можеше да избира и примерно
    WinXp 60$, Win 7 80$ , Win 8 – 100$, да позная ли какъв дял щеше да има "новия уиндоус" 🙂

  2. User

    По-точно казано ще е НЕ "Windows 8 чука на вратата", а "Windows Vista и ME бедствията 2-ра част на филмите ще ни чукат на вратите и главите" 😉

Коментар