WD си върна лидерството на HDD пазара

Производителят на твърди дискове Western Digital си върна лидерството на пазара, измествайки основния си конкурент Seagate, по данни на анализаторската компания iSuppli.

През второто тримесечие WD е продала 71 милиона твърди диска за сумата от $4,8 млрд. долара срещу 65,9 млн. броя и $4,5 млрд. за Seagate. Анализаторите очакваха, че WD ще съумее да излезе начело едва през третото тримесечие, след като пострада сериозно от наводненията в Тайван миналата година, където са производствените й мощности.

Компанията се възстанови напълно от катастрофата и е готова да увеличи стремително доставките на твърди дискове за ноутбуци, коментира IHS iSuppli. Прогнозите сочат, че WD ще удържи лидерската си позиция на HDD пазара и в следващите тримесечия.

След бедствието в Тайван твърдите дискове поскъпнаха трайно. iSuppli очаква цените да се върнат на предишните нива не по-рано от 2014 г.

Коментари по темата: „WD си върна лидерството на HDD пазара”

добавете коментар...

  1. :)

    незнам как ви се струва, но на мен ми се вижда картелно споразумение под масата с официално оправдание "наводнение".
    Аз не мога да си представя друг продукт в света да скочи с 30% защото някой си имал загуби и проблеми :)…баси картелите, баси чудото. Те потребителите им показаха среден пръст, поне в БГ почти спряха да се правят ъпгрейди и нови десктоп машини, та незнам как им се е отразило в световен план мнението на хората 😉

Коментар