Дъмпинг на Samsung смартфоните в САЩ

Клиентите на Samsung в САЩ масово препродават смартфони на компанията след поражението в патентния спор с Apple от края на миналата седмица.

 

Според публикация в MarketWatch, в последните няколко дни офертите за препродажба на смартфони с корейската марка бележат 50-процентен ръст, което е довело до 10-процентен спад в цените на устройствата, по данни от риселъра Gazelle.com. Ако тенденцията продължи, се очаква нов спад в цените.

Освен това Samsung по-трудно от Apple държи високи цени на препродаваните устройства. Нов Galaxy S II с 16 GB (колкото iPhone 4S) и двугодишен договор струва 190 долара, докато при препродажба върви по 90 долара. В същото време iPhone 4S струва 300 долара в магазина NextWorth.

Клиентите на Samsung явно искат да слязат от потъващия кораб, предвид очакванията на 20 септември съдът да издаде предварителна забрана за продажби в САЩ на седем смартфона, посочени от Apple като нарушаващи нейни патенти. Под сериозно съмнение са и ъпгрейдите на Android устройствата, което подтиква клиентите да се отвърват от тях.

Очаква се също така Samsung да промени съществено както съществуващите модели, така и бъдещите си продукти. В тях ще липсват някои от функциите, с които са свикнали Android потребителите.

Apple може да нанесе допълнителен удар върху позициите на Samsung с новия си iPhone 5, който ще дебютира на 12 септември. През декември пък предстои съдът да разгледа въпроса за забрана на вноса на корейските устройства в САЩ.

по темата: „Дъмпинг на Samsung смартфоните в САЩ”

добавете коментар...

  1. минаващ

    Цецо, глупако мамин, само ти ли не разбра, че това е измислена новина.

  2. cotsinos

    АКО НЕ БЕШЕ БОКЛУКФОНА ОщЕ щЕШЕ ДА щРАКАШ ПО КЛАВИШИТЕ …хайде ще си спестя обидите…

  3. :)

    Честно казано, струва ми се безумно всичко това. Да, Samsung са признати за виновни, но техните потребители не са. Apple могат да спрат продажбата на нови устройства, но не и да прекратят поддръжката на вече продадени такива.
    От друга страна, компании като Самсунг печелят само и единствено от продаването на хардуерните устройства, и по този повод обновявания на платформата има изключително рядко, ако въобще има. Т.е. и това не би могло да е основнание.

    С други думи, нещо обясненията не се връзват.

  4. lkjhgfdsa

    Епъл – най-големите боклуци!

  5. ЦЕцо!!!

    Apple ще плачат със сигурност!!! Да оставим подигравката на плащането на исканата сума с монети от по 5 цента и 30 вагона монети на практика))) Самсунг им гласи фиаско, което ще докара печелившата досега фирма на миризливите ябълки, до веселбата на краха))) Стойте и гледайте само да мине промоцията на боклукфон 5 на 15 септември)))

Коментар