HTC Desire X дебютира на IFA 2012

Достъпен смартфон с най-добрата камера в класа си представя HTC на изложението IFA 2012 в Берлин. Моделът HTC Desire X излиза през септември на пазарите в Европа, Близкия Изток, Азия и Африка.

HTC Desire X е за хора, които обичат да общуват и споделят клипове и музика, заявиха от компанията. Устройството разчита на бърз двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4 с работна честота 1 GHz. Акценти в модела са социалните функции и инегрираната аудио система HTC Beats Audio.

Desire X е тънък и компактен, работи под управление на Android 4.0, а интерфейсът HTC Sense дава възможност за персонализация. Комфортният 4-инчов дисплей LCD WVGA има и увеличен ъгъл на виждане.

Смартфонът на HTC е оборудван с 5-мегапикселова камера, която прави качествени снимки и при слаба светлина, благодарение на HTC ImageChip, широкоъгълния 28-милиметров обектив с бленда f/2.0 и адаптивната светкавица. При снимане отпада и нуждата от превключване между снимки и видео.

Стартирането на камерата отнема под 1 секунда, а фокусът има функция Always Focus, като съчетанието от двете позволява да бъдат заснети и най-краткотрайните моменти. В допълнение, устройството е оборудвано с възможност за заснемане на поредица от кадри с едно натискане на бутона – тази функция е удобна при заснемане на състезание или играта на любимото куче.

HTC Desire X е подходящ за съхраняване и споделяне на снимки, видео или големи файлове, като това става лесно, с едно докосване до сензорния екран. Новият телефон е интегриран с услугата Dropbox, която предоставя 25 GB безплатно онлайн дисково пространство в продължение на две години.

Интегрираната в HTC Desire X Beats Audio система възпроизвежда дълбоки басове и много високи тонове. Допълнително, слушалките Beats могат да ползват специално настроените в HTC Desire X адуио профили. Освен това телефонът поддържа и High Definition безжичен аудио формат през Bluetooth.

Коментар