Samsung чака Apple да сбърка с LTE

Samsung се подготвя за контранастъпление срещу Apple, след като миналия месец понесе тежко съдебно поражение от Купертино, което заплашва продажбите на редица смартфони и таблети с корейската марка в САЩ.

 

Технологичният гигант ще даде незабавно Apple на съд, ако последната пусне устройства с безжичен модул LTE, съобщи electronista.com. Същевременно, Samsung вече е провела преговори с телеком оператори за необходимите хардуерни и софтуерни промени в устройствата й, за да избегне нарушенията на патенти, принадлежащи на Apple.

Samsung притежава редица патенти, свързани с технологиите за комуникации от четвърто поколение. Не е известно обаче колко от тях могат да се считат за стандарти извън пределите на компанията.

По данни на Ройтерс, Samsung притежава 12,2% от патентите в LTE областта. Apple има само един LTE продукт на пазара – това е последният модел iPad. Очаква се новият iPhone да използва същия чипсет и софтуер.

Според анализатора Ерик Ог от GigaOM, корейската компания се опитва да уплаши Apple и да я принуди да сключи крослицензионно споразумение. Предполага се, че Apple може да лицензира LTE патенти на Samsung, а последната, от своя страна, ще лицензира редица патенти, използвани в iPhone и iPad.

В момента Apple иска забрана за продажби в САЩ на множество устройства на Samsung, като вероятността това да се случи е много голяма, предвид скорошното съдебно решение в полза на Apple. Корейският производител ще се опита да промени устройствата така, че да избегне нарушаването на патенти на своя конкурент.

по темата: „Samsung чака Apple да сбърка с LTE”

добавете коментар...

  1. Techwork

    Ще чакат, няма къде да идат.

Коментар