Перси пусна десктоп РС с трето поколение Core i3

Перси пусна десктоп компютър с новите Intel Core i3 процесори от трето поколение. Машината Persy Stinger i3 Edition излиза едновременно с официалния дебют на процесорите на Intel.

За разлика от старите 32-нанометрови i3 процесори, новите пет чипа са изпълнени по 22-нанометров технологичен процес. Всичките са двуядрени и имат възможност да обработват до 4 нишки едновременно. Преди тази опция не беше активна.


Persy Stinger i3 Edition стъпва на трето поколение Core i3 процесор на Intel

Видео картата също е обновена, като вече се разчита на HD2500 при всички модели, с изключение на HD4000 при i3-3225. Новите графични решения дават осезаемо предимство в работата с 3D приложения, като основната честота е 650MHz, а максималната достига 1050MHz.

Вече официално се поддържа памет на 1600Mhz, спрямо 1333Mhz преди това, в резултат на което вградените видео карти имат по-голяма пропускателна способност.

Показателят за топлоотделяне TDP също е подобрен -той е само 55 вата за стандартните модели и 35 вата за Т моделите.

Новите процесори на Intel ще бъдат поддържани от почти всички чипсети за второ поколение i3, вероятно само посредством обновление на BIOS, поясниха от Перси.

Традиционно, Intel дава на потребителите възможност да получат много по-ефективни компютърни системи на цените на предишната генерация процесори и дънни платки, подчертаха от системния интегратор.

Коментар