“Дневник” рестартира борсовата игра CITY

Една седмица след началото на борсовата игра на "Дневник" CITY екипът на проекта взе решение да я стартира наново. Играта е спряна за 3 дни, започва утре и ще приключи на 6-ти юни, съобщиха от Дневник.
Причината е, че в първите пет дни бяха открити грешки, които поставиха играчите в неравностойно положение. Играч с псевдоним The Lord пръв е сигнализирал за пролуката. Той е открил проблема, след като е купил акции на "М+С Хидравлик", които е успял веднага да продаде на много по-висока цена.
"Не очаквах, че такава сделка ще може да се реализира в следващите три седмици, може би месец. Акциите се продадоха мигновено", обяснява участникът.
"За нас е важно участниците да имат равен шанс, което е в интерес на всички. Надявам се, че игралите досега ще продължат да участват, като няма нужда да се пререгистрират. Очакваме и много нови инвеститори в CITY", каза управляващият проекта за "Дневник" Гергана Митова.
Портфейлите на всички участници са нулирани, за което те са уведомени. Наградният фонд остава непроменен – 10 хил. лева в брой за победителя и по 500 лева в Кобос сметка за месечния лидер в класирането.
CITY е финансова игра на Дневник, симулация на борсовата търговия. Платформата за играта е на Symex и през последните две години е успешно реализирана в Белгия, Франция и Испания при огромен интерес и значителен награден фонд.
Сега играта е адаптирана специално за България. Наградата от 10 000 лева в брой ще бъде връчена на участника, реализирал най-висока доходност за 3 месеца от старта на играта на 6 март 2007 в 9.00 часа сутринта. Играта ще приключи на 6 юни 2007 година, точно в 16 часа, когато е краят на борсовата сесия в CITY. Голямата награда е осигурена от "Капман". Всеки месец, водачът в листата печели наградата от "Елана" – 500 лева в КОБОС, които могат да бъдат изтеглени в брой по всяко време.
"Основните грешки, които открихме в CITY, са се получили от желанието ни да доближим играта максимално близо до пазара. Така използвайки истинските заявки от борсата, е допуснат пропуск, който е позволил нереална печалба.
Реагирахме веднага и отстранихме проблемите, за които бяхме сигнализирани от участниците. По принцип нашата фирма има практиката да предоставя 1-2 седмици реален тест с потребителите , която сега нямахме възможност да приложим", обясни Божидар Костадинов, управляващ директор на компанията, разработила платформата на играта – "Симекс България".
"Грешката в случая беше в подценяване на изискването на създателите на платформата за реален тест от една-две седмици", добави Митова.

В първата седмица на реална игра бяха регистрирани и други проблеми – city.dnevnik.bg не се поддържаше еднакво добре през различните браузъри, а сключените сделки не се отразяваха. Всички открити грешки вече са отстранени, увериха от “Дневник”.

Коментар