Хакери проникнаха в компютър на ФБР

Хакери от групата AntiSec, част от Anonymous, са проникнали в компютъра на агент на ФБР, откъдето са получили достъп до над 1 милион уникални идентификатора (UDID) за iOS устройства, съобщи AppleInsider.com.

В лаптопа е имало над 12 милиона милиона уникални кодове с по 40 символа, които се присвояват на iPhone, iPad и iPod touch устройства с цел включването им към мрежи.

В изявление AntiSec посочва, че през втората седмица на март т.г. ноутбук Dell Vostro, използван от агента на ФБР Кристофър Стеънгъл, е бил атакуван чрез уязвимост AtomicReferenceArray в Java. В резултат на атаката са похитени файлове от папките на десктопа, една от които е съдържала данни за 12 367 232 iOS устройства, вкл. UDID, имена на потребители и на устройства, номера на телефони, адреси и др.

По-голямата част от информацията, станала достояние за хакерите, е достъпна по правило само за разработчиците на софтуер, които я ползват за организация на Push уведомления и други цели. Наскоро Apple започна да предприема стъпки за блокиране на външния достъп до UDID на мобилните устройства.

Коментар