М-Тел търси студенти за лаборатория по иновации

М-Тел организира кампания за набиране на студенти за иновационната си лаборатория към Технически Университет-София. Новото през тази година е, че в екипите ще могат да участват студенти  и докторанти и от други висши учебни заведения.

Темата, по която екипите ще работят е „Connected world” („Свързан свят”) или как да подобрим ежедневието си, използвайки модерни технологии като облачни услуги, мобилни приложения, управление на големи масиви от информация, социални мрежи и др.

Подборът на участниците ще се осъществи на три етапа – по документи, събеседване-интервю и работна среща, на която те ще трябва да защитят своите идеи. Срокът за кандидатстване е 21 септември 2012 г.

Всеки от студентите ще получи възнаграждение от 2000 лева, като  половината от сумата ще бъде дадена след завършване на работата по идейната концепция от страна на екипа, а останалата част –  след представяне на завършен прототип.

Работилницата за млади откриватели се намира в една от залите на ТУ и отвори врати през ноември 2011 г. Студентите от първия  випуск бяха избрани сред възпитаниците на Техническия университет и работеха по теми в областите  телемедицина, игри и приложения, облачни услуги, комуникация между машини, свързани мултимедийни устройства и други.

Коментар