Samsung влиза в съдебна битка с LG

Samsung предприе съдебни стъпки срещу „сънародника” си LG във връзка с обвинението за кражба на 18 OLED технологии. В съда са внесени доказателства за неправомерно използване на още 21 съпътстващи технологии, съобщи корейското издание Уonhapnews.co.kr.

Първите обвинения бяха предявени през юли т.г., но LG декларира невинност и заплаши, че ще даде Samsung на съд за разпространение на клевети. Samsung, на свой ред, вярва в правотата си и иска компенсация от над $880 хиляди за всяко доказателство за кражба на технология или предаването й на трети страни.

В допълнение, Samsung, който е лидер на OLED пазара, иска от съда да наложи на LG забрана за продажба на продуктите, за които се твърди, че ползват неправомерно нейни технологии. От LG все още не са коментирали претенциите на своя конкурент.

Samsung обвинява LG Display, че в периода 2010-2011 г. компанията систематично е крала секретна информация, използвайки както собствени служители, така и служители на самата Samsung. В делото са въвлечени 11 души.

Коментар