iPhone 4 става безплатен с излизане на iPhone 5

Новият смартфон iPhone 5 ще бъде представен официално на 12 септември, а излизането му на пазара ще доведе до промени в продажбите на модела iPhone 4. Очаква се Apple да обяви, че устройството ще се разпространява безплатно с двугодишен договор към телеком оператор, съобщи британският Телеграф.

В допълнение, Apple ще извади от продуктовата си гама  модела iPhone 3GS, който в момента се предлага безплатно с договор за услуги. Мястото на 3GS ще заеме iPhone 4.

Твърди се също така, че Apple ще пусне модел iPhone 4S с 8 GB памет, който ще запълни вакантното място в средната ценова категория, заемана от iPhone 4. Моделът iPhone 4 с 8 GB ще се счита за устройство от начално ниво, което ще се разпространява безплатно с месечен договор за услуги на цена 20 британски лири, пише Телеграф.

Замяната на iPhone 3GS с iPhone 4 ще позволи на повече оператори да продават смартфона на Apple, тъй като iPhone 4 поддържа стандарти GSM и CDMA, докато неговият предшественик е съвместим само с GSM.

Очаква се новият iPhone 5 да излезе във версии с 16, 32 и 64 GB, подобно на модела iPhone 4S.

Коментари по темата: „iPhone 4 става безплатен с излизане на iPhone 5”

добавете коментар...

  1. Ivan

    За гост всичко беше приключило много добре с предния коментар докато некъв пульо и пульо почна да си развява селския произход и комплекс щото нема с какво да се похвали. 100-ното приложение на фончето от коментара на госта е да го ползва като вибратор и да си го пъха отзад :-). Относно GPS с наземни станции е много ясно, че не може да замени изцяло спътниковия – бъдещето в космоса.

  2. гост

    Тука стана като "лисицата и гроздето". Ти ли ще ми обясняваш трябва ли ни или не? Който иска купува, който не…да се занимава с нещо друго. Какво обикаляш и коментираш колко е ненужен. Аз го използвам за 100 причини, които няма да ти се обяснявам какви. А относно GPS-а вземи малко се позаинтересувай в детайли какви са разликата. Приятен живот!

  3. :)

    1.GPS не се "взима" от оператори, а само от спътници. Всеки смартфон е точно толкова добър, колкото и всеки специализиран GPS приемник. Е, има там едни подробности с GPS каналите, и прочее, но това не е толкова съществено. Допълнително, A-GPS позволява на телефоните да ползват сигнали от WiFi и GSM клетки, за да могат значително по-бързо да се ориентират за региона, в който се намират, и по този начин да улеснят триангулацията по спътниковите GPS сигнали. Това е и причината обикновен GPS приемник да изисква до минута време за начално позициониране, докато смартфоните се справят за секунди.

    2. Да, iPhone 4 няма да е безплатен, а ще се плаща стабилно, чрез договори. Точно както всички други уж безплатни смартфони. Този подход Apple прилагат от няколко години, нищо ново не са направили. Факт е – безплатен обяд няма.

    3. Смартфоните имат и други интересни приложения. Списъци със задачи за вършене, календари, записки, приложения за четне на електронни книги, и прочее. Да, повечето обикновени телефони имат същите тези функции. Тук мога само дакажа: то и Трабанта има двигател, каросерия, волан и седалки, ама не е Мерцедес … всъщност, дори и до Фолксваген и Тойота не се доближава.

    4. Изключително вярно е, че маса народ си купуват смартфони, за да ги ползват просто като телефони. Е, може да се погледне като инвестиция в новите технологии, защото точно това спомага разрастването на сегмента, води до намаляване на цените, и увеличаване на инвестициите за развитие. Нали не вярвате, че някой щеше да си прави труда да прави Android, ако през 2007ма само 2,000-20,000 души си бяха купили iPhone?

  4. Ivan

    Да така е за всички смарт-боклук-фони. Много хора си ги купуват, защото гледат от другите, че имат такива фончета и че могат драпат жизнено важното фейбуке и си викат и аз ТРЕБЕ да си заема таквоз нещо 🙂 Резултата е много хора с купени смартфони без да имат реално нужда от тях. Специално за GPS от мобилните оператори той не може да се сравнява със GPS от спътник. Не на всеки му е изтрябвало GPS на някакъв си малък и неудобен екран на телефон.

  5. fen

    Ванка, ма то това си е валидно за всички смартфони 🙂

  6. Maf

    Ванка, нали се сещаш, че този телефон има GPS и може да го ползваш като такъв без да имаш интернет. Не се изказвай неподготвен в бъдеще!

  7. Ivan

    Няма безплатен обяд – нищо не се пуска безплатно. Всичко е предвидено в договора за който се плаща. Далаверата е в договора и таксите за трафик на данни, защото тези и-фони без Интернет връзка са безсмислени и нямат никакви предимства спрямо обикновен телефон използва само разговори и за sms.

    Всичко ще се избие с неизгодните високи цени и такси за мобилен Интернет.

Коментар