Toshiba Satellite U940 – ултрамобилен и мощен

Satellite U940 е новото попълнение в линията ултрабук компютри на Toshiba. С изчистен и елегантен сребрист корпус, моделът е избор за потребители, които търсят ултрамобилен и едновременно с това мощен лаптоп.

Процесор Intel Core от трето поколение и мощна видео карта осигуряват плавно HD мултимедийно преживяване на 14-инчовия дисплей. В тънкия профил са вместени мощни стерео говорители с технология SRS Premium Sound 3D.

Satellite U940 идва с бърза, тиха и удароустойчива твърдотелна памет (SSD) с капацитет до 256GB или с хард диск до 1TB, който се поддържа от 32GB SSD за ускоряване на операциите и кратко време за събуждане.

Въпреки че е дебел само 20,9 мм, Satellite U940 има богат набор от вградени стандартни портове и интерфейси. Сред тях са HDMI, Ethernet LAN и два USB 3.0 порта, вкл. с поддръжка на Sleep-and-Charge за зареждане на смартфони или MP3 плейъри, докато лаптопът е изключен. Налични са пълен набор от безжични връзки – WLAN, Bluetooth и Wireless Display.

Ултрабукът е събран в тънко, елегантно и едновременно с това устойчиво сребристо тяло със съчетание от няколко текстурирани покрития. Теглото на Satellite U940 започва от само 1,7 кг (в зависимост от конфигурацията).

Моделът ще излезе на пазара в Европа през четвъртото тримесечие на 2012 г. Цената все още не е обявена от Toshiba.

Коментар