Google предложи хромбуци под наем

Корпоративните потребители ще могат да ползват хромбуци под наем от Google, съобщи интернет гигантът в блога си. Клиентите ще плащат на доставчика по 30 долара на месец за едно устройство с операционна система Chrome OS, като при по-продължителен договор цената ще пада.

Google осигурява тригодишна гаранция за хромбуците, в рамките на която е осигурена денонощна техническа поддръжка. Според интернет компанията, ползването на хромбуци ще повиши гъвкавостта на ИТ персонала и ще позволи разгръщане на ИТ инфраструктура без големи вложения.

Анализатори са на мнение, че от предложението на Google могат да се възползват компании, които търсят евтини ноутбуци. Предимствата на Chromebook програмата ще ксе почувстват от първия ден, коментира Чарлз Кинг от Pund-IT.

Бившият CEO на Google Ерик Шмид вярваше, че операционната система Chrome OS ще намери широко разпространение на компютърния пазар. Много от участниците на пазара обаче бяха песимистично настроени, че това ще се случи без сериозна поддръжка от Google. Ето, че интернет гигантът е на път да отговори на това изискване.

Коментар