Fox залага на цифрова дистрибуция

Телевизионната компания Fox реши коренно да промени процеса на доставка на филми в полза на цифровата дистрибуция. Преди да пусне филмите на оптични носители, компанията ще предлага на потребителите видеофайлове за сваляне срещу заплащане, съобщи Dvice.com..

 

Fox дори поставя на втори план популярната услуга видео по поискване – новите филми в нея ще се появяват след пускането на платени цифрови копия.

Новият дигитален проект на компанията ще започне с известни касови филми като "Прометей" на цена 15 долара за копие. Услугата стъпва на облачното хранилище UltraViolet и ще стартира от 18 септември първоначално в САЩ, а по-късно и на световния пазар.

В момента цифровата дистрибуция на филми носи малки приходи в сравнение с продажбите на оптични дискове и услугите за видео по поискване. Пeрспективите обаче са добри.

Статистиката сочи, че все повече хора предпочитат да гледат филми онлайн, като се отказват от DVD и Blu-ray дисковете. Скоро тези формати напълно ще отпаднат от играта, прогнозират експерти.

Коментар