IDC организира форум за бизнес анализи

Как технологиите за анализ могат да се използват в контекста на различни бизнес проблеми е фокусът на конференция "IDC Business Analytics and Big Data Forum 2012", която ще се проведе на 19 септeмври в хотел Шератон, София. Събитието е част от „IDC Big Data and Business Analytics Roadshow”, което се организира в 11 столици и големи градове в региона на Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка, съобщиха организаторите.

Въпреки икономическата несигурност в краткосрочен план, IDC повиши прогнозата си за петгодишния общ темп на растеж на световния пазар на софтуер за бизнес анализи от 8,9% на 10,1% за периода 2011-2015 г. Последното изследване, което оценява изискванията на крайните потребители, както и плановете за закупуване на технологии, показва, че бизнес аналитични решения ще продължат да бъдат много търсени в обозримо бъдеще.

Три основни фактора определят решенията за инвестиции в бизнес анализ:

Контрол, включващ съответствие, сигурност, разкриване на измами и изисквания за управление на риска, които увеличават необходимостта от софтуер от инструменти за отчитане до аналитични приложения.

Иновации, включващи визуални инструменти за откриване, напреднали анализи и използване на големи масиви от данни (Big Data), за да са възможни експерименти, които да доведат до нови продукти и услуги.

Оптимизация, където съкращаването на разходите и повишаване на ефективността позволяват да се добие по-голяма представа за текущите операции и да се направи оценка на историческите тенденции.  

Бизнес анализите позволяват на организациите да получат представа от всички налични данни и да я използват, за да станат по-гъвкави в отговор или предвиждане на промените на пазара.

Конференцията е насочена към мениджъри, които искат повече прозрачност, контрол и по-малък риск за бизнеса, който управляват. Ще бъдат представени случаи от практиката и лекции от технологични партньори на събитието като IBM, BTS – партньор на SAP за решения в областта на бизнес анализите, Price Waterhouse Coopers, Международния институт по бизнес анализи (IIBA), VM Finance Group, експерти и анализатори от IDC.

Водещите пазарни тенденции и анализи ще бъдат представени от Нели Вачева, управител на IDC България. Конференцията е отворена за регистрация онлайн.

Коментар