Google: Няма да живеем в термоядрен свят

Google прекрати мълчанието си по патентната война между Apple и Samsung. След съдебното решение от миналия месец в полза на Купертино, Google дипломатично се въздържаше от коментари, макар че ударът срещу Samsung застрашава и цялата Android екосистема. Ето че интернет гигантът проговори:


Дейвид Лоуи заяви пред Блумбърг, че съдебното решение в полза на Apple е било като "сигнал за пробуждане" за Google
 

„До последния момент не вярвахме, че заоблените ъгли могат да бъдат патентовани”, казва Дейвид Лоуи, вицепрезидент на Google по корпоративно развитие, в интервю за Блумбърг.

Според него, решението на американския съд в полза на Apple е „сигнал за пробуждане”. През август съдът призна Samsung за виновен в нарушаване на патенти на Apple и наложи глоба от над 1 милиард долара на корейската компания. Нещо повече, под угроза от забрана за продажби в САЩ са множество от ключовите продукти на Samsung.

Лоуи смята, че Google трябва да предприеме по-сериозни действия, за да избегне „термоядрената война” (за която говореше приживе Стив Джобс, в случай на посегателства върху интелектуалната собственост на Apple).

Предвид последните събития, компанията е длъжна по-активно да патентова собствени технологии, а не само да купува патенти като тези от Motorola, за да се противопостави на Apple, допълва Лоуи. Според него, Google не е инвестирала достатъчно в собствено патентно портфолио, а е трябвало да бъде по-агресивна.

Google все още вярва, че патентните закони ще бъдат променени и, че това е работа не на компаниите, а на правителството. „Термоядреният свят” не е светът, в който ще живеем, заключава Лоуи.

по темата: „Google: Няма да живеем в термоядрен свят”

добавете коментар...

  1. GeleRod

    Аз също НЕ ИСКАМ да живеем в "термоядрен свят".
    Някой (освен Apple) иска ли ?

  2. Циокловски

    Всичко е реклама, бе джанъм.

  3. MNSP

    Истината е, че Епъл имат проблем. И той се дължи на прекомерния им ръст. Мравките вече се бунтуват, станал е трън в очите и на конкурентите, с които до неотдавна е бил приятел. Всяко действие на Епъл ще се гледа под лупа и ще се търси под вола теле. Крайно интересно е в такава ситуация каква стратегия и тактика трябва да прилагат умовете от Купертино, за да не станат най-мразената компания в света

  4. passenger

    Good !

  5. :)

    Доста време им отне да излязат със становище. Принципно е разумно, особено за промяна на патентните закони. Дано да стане нещо смислено. Google хвърлят бая пари за лобизъм, рязко надминават Apple. Би трябвало да си издействат нещо за тия пари …

    Иначе, любопитно ще ми е някой да ми покаже телефон от последните 10 години, който да не е със заоблени ръбове. Същевременно, адвокатите на Самсунг не можаха да си различат устройството от това на Apple в съдебния процес в Германия относно Galaxy Tab.

    А, тези тънки номерца, да профанизират проблемите, като подвеждат читателите с изрази като "не вярвахме, че заоблените ъгли могат да бъдат патентовани" е много характерен за Microsoft от преди 5-10 години.

    Я да видим, без лични нападки, обявяване във fanboism, зомбиране и прочее, някой може ли да отговори със смислени доводи и примери? Някой прочел ли е все пак документацията по делото Apple vs Samsung? Или само четем летящи новинки?

Коментар