HP въвежда интелигентни решения за сигурност

HP обяви допълнения към своето портфолио от решения за сигурност, чрез които предприятията могат да оценят, трансформират, оптимизират и управляват своята защитена среда, за да предпазят проактивно критичните области.

Наред с ползите за компаниите, облакът, мобилността и големите масиви от данни носят със себе си сериозни рискове за сигурността. Според ново изследване на HP, проблематиката около сигурността при облачните услуги, както и за защитата и усвояването на големи масиви данни, е от първостепенно значение за близо две трети от мениджърите. Половината от анкетираните се притесняват от загуба или кражба на мобилни данни. В допълнение, повече от половината признават, че техните организации изразходват повече време и пари за последващи мерки, отколкото за проактивно управление на риска.

Реактивният, базиран на защита на периметъра подход вече е недостатъчен. Предприятията имат нужда от проактивни, интелигентни решения за сигурност, които отговарят на предизвикателствата, породени от промените в ИТ. Решенията HP помагат на компаниите да защитят най-важното в своята организация, като приоритизират ресурсите така, че да разпознаят по-рано заплахите и да съкратят времето за реакция.

Интелигентна сигурност за публичния сектор

За организациите от публичния сектор заплахите за сигурността продължават да ескалират, законодателството се усложнява, а бюджетите се свиват. „HP Сигурност за Публичния Сектор” (HP Security for Public Sector) отговарят на стриктните стандарти на тези организации. Новите попълнения към това портфолио включват:

Нови функционалности към HP Assured Identity – решение за опростено управление на правата за достъп и идентификация. То предоставя по-строг контрол срещу вътрешни заплахи, солидна проверка на идентичността и улеснена процедура при споделяне на защитена информация между сътрудничещи си организации.

Comprehensive Applications Threat Analysis (CATA) on Demand намалява разходите по защита на приложенията чрез преодоляване на заплахите през целия жизнен цикъл на развитие.

HP Security Operations Center (SOC) Consulting Services, разработено за клиенти в публичния сектор извън САЩ, предоставя възможност за създаване на локален интелигентен център за киберсигурност.

Проактивно управление на риска

HP представи също и нови продукти и услуги за осигуряване на прозрачност и контрол върху цялата организация на клиента. Новите предложения включват:

HP Data Center Protection Services прави оценка на съществуващите практики по сигурността в организацията и предоставя препоръки за действие, за да се оптимизира инфраструктурата и управлението на програмите в центъра за бази данни.

HP ArcSight Enterprise Security Manager 6.0c е мощно, скалируемо решение за наблюдение на сигурността и съвместимостта, което идентифицира и реагира на кибер заплахите по-бързо от всякога. HP ArcSight Enterprise Security Manager определя моментално заплахите за сигурността в цялата инфраструктура на организацията и приоритизира критичните проблеми, за да намали потенциалните поражения.

HP TippingPoint NX Platform Next Generation Intrusion Prevention Systems (NGIPS) осигурява защита на мрежови устройства, виртуални машини, операционни системи и критични за бизнеса приложения чрез добавяне на значителни функционалности за проверка на пакетния трафик на ниско ниво. Новата модулна архитектура се адаптира автоматично към заплахите, когато открие такива, като в същото време дава възможност на организациите да спестят място в сървърните ракове и да поддържат разумни нива на разходите за електрическа енергия и охлаждане.

HP представи и мобилно приложение за специалисти по ИТ сигурността, което използва данни от HP Digital Vaccine Labs (DVLabs), за да наблюдава текущите и предстоящи кибер-заплахи. HP Information Security Pulse – приложение, достъпно без допълнително заплащане, позволява на специалистите по сигурност да определят светкавично и да реагират на рискове, които засягат тяхната област. Това приложение за момента се предлага за webOS, Apple iOS, Android и браузър-базирани платформи.

Защита срещу принтер-базирани прониквания

Интелигентните решения на HP се простират и върху принтиращите решения. Предложенията включват:

HP Access Control (HP AC) Printing Solutions, разширено за здравната индустрия, повишава сигурността на устройствата и подобрява цялостните правила за принтиране чрез защитена идентификация, защитено сървърно принтиране, интелигентно управление и следене на разходите.

HP Imaging and Printing Security Assessment разглежда печатната инфраструктура от гледна точка на сигурност и съвместимост, като минимизира рисковете при необслужени документи, обработка на критични данни от компютъра до принтера и конфиденциална информация на твърди дискове.

Enhanced HP Imaging and Printing Security Center (IPSC) – решение, базирано на зададени правила, което увеличава автоматизирането на сигурността при по-малък риск чрез по-висока съвместимост с устройства и операционни системи, разширена HP Instant-on Security поддръжка и мощни инструменти за управление на пароли.

Коментар