Windows 8 ще се инсталира по-бързо от Windows 7

Новата операционна система Windows 8, очаквана на пазара в края на октомври, ще се инсталира за по-кратко време, отколкото Windows 7, съобщи Microsoft на форум в Австралия.

 

За 10 минути ще се инсталира виртуална машина Windows 8 на стандартна работна станция, твърди Майкъл Нихаус, цитиран от ZDNet. За сравнение, инсталирането на Windows 7 на система със същата конфигурация отнема 15 минути. Става въпрос за чиста инсталация, а не за обновяване на операционната система, пояснява Нихаус. Windows 8 ще заема почти същото пространство, както и Windows 7 – 7,76 GB спрямо 8 GB.

При обновяване, времето за инсталиране ще бъде по-голямо. Ъпгрейд на Windows 7 до Windows 8 без пренасяне на приложенията ще отнема 20 минути. За сравнение, обновление от Vista до Windows 7 продължава 30 минути.

Ако при обновяването се избере опция за пренасяне на приложенията и данните, процесът ще бъде по-дълъг. Колкото са повече приложенията и данните, толкова по-продължителен ще бъде ъпгрейдът. Потребителите обаче няма да чакат с часове, както е при преход от Vista към Windows 7, подчертава Нихаус.

Microsoft е направила някои фундаментални промени в процеса на обновяване, в резултат на които е намалено времето. Промените не са в самата операционна система, а в инструментите за обновяване, вкл. Microsoft User State Migration Tool 4.0 и Windows Preinstallation Environment.

Системните изисквания на Windows 8 са същите като в Windows 7. Ето защо не се налага ъпгрейд на хардуера при преминаване към новата операционна система, посочва Нихаус.

по темата: „Windows 8 ще се инсталира по-бързо от Windows 7”

добавете коментар...

  1. Вито

    Това ще е поредната боза от "Майкрософт "

Коментар