Панаирът ще си партнира с водеща китайска фирма

Международен панаир Пловдив започна преговори за съвместен бизнес по изграждане на изложбени павилиони с една от най-големите китайски компании – Space Idea International Exhibition Group със седалище в Хонг Конг. Тя е правила съоръжения за Световното изложение в Шанхай през 2010 г., за Олимпийските игри в Пекин, както и за  бизнес форуми в Китай и Япония.

„Можем да развием стабилно партньорство и дейност в сферата на търговските панаири, туризма и деловите прояви, ако обединим нашите и вашите възможности”, заяви Лю Югуи, генерален директор на Space Idea International Exhibition Group, който пристигна в Пловдив с представители на компанията. „Дойдохме тук, за да продължим по-активно разговорите за сътрудничество с панаира”, добави той.

Делегацията е била впечатлена от силното присъствие на чуждестранни изложители в предстоящия Международен технически панаир, от мениджмънта, инфраструктурата, услугите, Конгресния център, собствените медии, парковете и дизайна на  панаирния комплекс. Цялата система функционира много добре, смята Лю Югуи.

„Имаме намерение да развием дългосрочни и трайни бизнес отношения за съвместно изграждане на изложения в други държави”, подчерта той.

„Откриват се много добри възможности за обща дейност на Международен панаир Пловдив и една от големите фирми в Китай. За тях може да бъдем врата, през която да влязат в Европа, а ние – да имаме един силен партньор”, коментира Христина Колева, директор в националния изложбен център. Визитата е по покана на Георги Гергов, добави тя.

Преговорите със Space Idea International Exhibition Group са част от програмата на Международен панаир Пловдив за улесняване на деловите контакти на България и Балканския полуостров с Китай и за отваряне на път за китайски инвестиции в региона. През миналата година на тази цел  бяха посветени две визити – на изпълнителния директор на изложбения център в Хонг Конг Клиф Уолъс и на делегация от Съвета за развитие на търговията на Хонг Конг.

„Пристигнахме в България, за да използваме възможностите на Международен панаир Пловдив за разширяване на бизнес отношенията, но оглеждаме целия район на Балканите за съвместни инициативи в икономиката и търговията”, заяви тогава директорът на Съвета Лора Бушер.

Коментар