Apple нанесе съдебен удар и по Motorola

Apple постигна нова съдебна победа срещу доставчик на Android смартфони и таблети. Съдът в Мюнхен реши, че Motorola Mobility използва неправомерно патентовани от Apple технологии в своите мобилни устройства.


Красивият Motorola Atrix може да бъде забранен за продажби в Германия

Съдебното решение предполага забрана на продажбите в Германия на смартфони и таблети Motorola, които използват спорните  технологии. Крайната мярка обаче няма да влезе незабавно в сила – Apple ще трябва да посочи списък с устройствата за забрана, след което Motorolа ще може да обжалва решението, съобщи Littleskylark.com.

Според различни източници, под ударите на Apple ще попаднат устройствата Milestone XT720, Defy, Atrix и Xoom.

В частност, Motorola ползва неправомерно функцията „overscroll bounce” – при преглеждане на документ отвъд пределите на екрана тя връща последната страница, веднага щом потребителят отдели пръстите си от сензорния дисплей.

Миналия месец Apple посдтигна съдебна победа над основния си конкурент на пазара за смартфони – Samsung. Съдът в Калифорния реши, че корейците са копирали дизайна на iPhone и им наложи глоба в размер от над 1 милиард долара. Очаква се и забрана на продажбите в САЩ на ключови устройства на Samsung.

Коментар