Kodak уволнява още 1000 души

Продължават съкращенията в банкрутиралата компания Eastman Kodak. До края на годината някогашният лидер във фототехниката ще освободи още 1000 служители, предаде electronista.com.

Преди 30 години за Kodak работеха 145 хиляди души. В момента персоналът на компанията наброява 14 700 служители, т.е. близо десет пъти по-малко.

Kodak освободи наскоро и двама топ-мениджъри – финансовия и оперативния директор, съгласно плана за защита от фалит.

На 19 септември пък ще бъдат обявени резултатите от търга за патенти, които компанията продава, за да си набави необходимите за оцеляване средства.

Планът за защита от фалит на Kodak трябва да бъде изпълнен до 2013 г. Компанията се надява да получи около 2,5 милиарда долара от патенти, но към момента инвеститорите предлагат не повече от 500 милиона долара.

„Разбираме, че трябва значително и бързо да намалим текущата структура на разходите, създадена за по-голям, по-диференциран набор от бизнеси”, коментира генералният директор Антонио Перез.

Kodak реорганизира и висшето ръководство, за да ускори създаването на жизнеспособна структура на разходите за управление на бизнеса и успешна продажба на подразделенията Personalized Imaging и Document Imaging, допълва Перез.

Коментар