HP планира завръщане на смартфон пазара

В бъдеще HP ще се завърне на пазара за смартфони, обеща главният изпълнителен директор на компанията Мег Уитман. „Трябва в крайна сметка да предложим смартфон, тъй като в много страни по света това e първото компютърно устройство за хората, а ние сме компютърна компания”, казва тя, цитирана от The Inquirer.

Същевременно, Уитман опроверга слуховете, че HP ще адаптира операционната система Blackberry 10 от RIM за бъдещите си устройства.

През 2010 г. гигантът от Пало Алто погълна Palm с нейната операционна система WebOS за сумата от 1,2 млрд. долара и по-късно пусна на пазара смартфони и таблети, но в крайна сметка прекрати развитието им.

Мег Уитман не разкрива конкретни срокове, в които HP ще пусне новите си умни устройства. Компанията следва петгодишен план за преструктуриране и в момента е изпълнила 20% от него, допълва CEO-то.

Коментари по темата: „HP планира завръщане на смартфон пазара”

добавете коментар...

  1. Stenly

    Тея не си намериха място 🙂 Щяха да се отказват от лаптопите и персоналните компютри …после се отрекоха. Отказаха се от телефоните и таблетите …сега искат да се върнат.

Коментар