Android потребител пръв на опашка за iPhone 5

Най-нетърпеливите купувачи на iPhone 5 вече се редят на опашки пред магазините на Apple. Двама британци – Джордж Хорн и Ричард Уиткрофт – дежурят пред Apple Store на Риджънт стрийт в Лондон, за да се сдобият първи с прехваления смартфон, съобщи Дейли Мейл.


Джорн Хорн и Ричард Уиткрофт (вдясно) дежурят пред Apple Store на Риджънт стрийт в Лондон (снимка: National Pictures)

Хорн и Уиткрофт възнамеряват да стоят денонощно пред магазина на Apple до официалното пускане в продажба на iPhone 5, насрочено за 21 септември.

Любопитен факт е, че 30-годишният Уиткрофт никога досега не е имал продукт на Apple, като вместо това ползвал Android смартфон. Устройството обаче му било откраднато и за Уиткрофт настъпило време за промяна. След няколко дни британецът очаква да стане собственик на „най-добрия телефон в света”.

23-годишният Джордж Хорн е потребител на iPhone и MacBook, но досега никога не е стоял на опашка за продукт на Apple. Той се шегува, че седмичното дежурство пред магазина на Apple е отличен тест за приятелство – двамата с Уиткрофт или ще станат като братя, или повече няма да се видят.

Освен покупка на iPhone 5 Хорн и Уиткрофт имат още една цел на Риджънт стрийт. Те се занимават с благотворителност, като помагат в обучението и трудоустрояването на жени, изпаднали в трудни житейски ситуации. Хорн и Уиткрофт разчитат, че вниманието на медиите към техните особи покрай iPhone 5 ще им помогне да популяризират благотворителната организация.

Коментар