Хонконг активира 4G/LTE услуги

SmarTone, водещ мобилен оператор в Хонконг, активира своите 4G LTE услуги. Доставчик на цялостната мрежа е шведската компания Ericsson.

Мобилната широколентова мрежа от четвърто поколение е необходимост за гъсто населен град като Хонконг. Чрез нея потребителите на SmarTone получават по-бърз даунлоуд и ъплоуд при употреба на мобилни интернет приложения.

4G LTE услугите са достъпни в Хонконг от средата на септември. Преминаването към новата технология е безпроблемно, тъй като мултистандартните базови станции на Ericsson поддържат 2G/3G/LTE.

Договорът ангажира Ericsson с пускане на мрежата, интеграция и поддръжка, услуги по въвеждане в експлоатация и управление на мрежата със системата OSS-RC (Operation Support System for Radio & Core).

Към момента Ericsson има 87 подписани LTE/EPC договора в 37 държави на 5 континента. С този договор компанията запазва лидерската си позиция в сферата на LTE и мобилния широколентов достъп, като предоставя покритие за 305 милиона от общо 455 милиона души, които имат достъп до LTE.

Коментар