Dell пусна три устройства с Windows 8

Американският производител Dell обяви първите си три устройства с операционна система Windows 8. Компанията ще атакува пазара с 14-инчов ултрабук Latitude 6430u, таблет Dell Latitude 10 и компютър „всичко в едно” Optiplex 9010.

Latitude 6430u идва с алуминиев капак, рамка от магнезиева сплав и стоманени панти. Тежи 1,6 кг и е дебел само 2 см. Освен с пълноразмерна клавиатура моделът се отличава с поддръжка на военния стандарт MIL-STD-810G, който гарантира 24 часа автономна работа.

Ултрабукът на Dell разчита на процесори Core i3, i5 и i7 от трето поколение, твърдотелен диск с капацитет 256 GB и интегрирана графика Intel HD4000. Работи под управление на операционна система Windows 8 Professional.

Таблетът Dell Latitude 10 предоставя 10,1-инчов IPS екран. Проектиран е на базата на процесор Intel Atom, включва до 128 GB вградена памет, две камери, сменяема батерия и скенер на пръстови отпечатъци. Dell позиционира таблета за нуждите на потребители от сферата на образованието, медицината и държавните структури.

Моноблокът Optiplex 9010 се явява бизнес вариант на представения по-рано сензорен XPS One 27, с процесори Intel Core VPro, портове USB 3.0, HDMI и VGA.

Новите устройства ще излязат на пазара в края на октомври заедно с пускане на Windows 8 на масовия пазар. Цените на трите продукта още не са обявени.

Коментар