iOS 6 вече е достъпна за сваляне

Apple пусна новата операционна система за мобилни устройства iOS 6. Версията вече е достъпна за сваляне от сървърите на компанията. С нея ще работи смартфонът iPhone 5, който излиза по магазините този петък.

Потребителите на епълски устройства могат да обновят мобилната си платформа безжично от мрежата или чрез жична връзка с компютър и iTunes. Зареждат се само промените спрямо предходната версия, а не цялата система.

iOS 6 идва с над 200 нововъведения. Вместо картите на Google, системата включва нова картографска услуга с 3D-режим, навигация и гласов асистент Siri. Системата е тясно интегрирана с Facebook, благодарение на което потребителите могат да публикуват директно от менюто снимки и връзки в социалната мрежа.

В новата версия са налични още възможности за работа на  FaceTime в мрежи 3G, функция за оценки и коментари на снимки на приятели, синхронизация на Safari с iCloud и пълноекранен режим на показване на страници. В пощата вече има особено важни VIP контакти.

Специален режим „Не ме безпокой” позволява на потребителя да се абстрахира от от всякакви напомняния и уведомления. Функцията може да се включи във всеки момент или да се зададе времеви период, в който да е активна, например през нощта. На постъпващите съобщения потребителят може да отвръща със съобщение „Не мога да отговоря” в различни варианти.

iOS 6 идва и с ново приложение Passbook, което съхранява пароли, информация за билети, промоции, отстъпки и др. Приложението напомня също за самолетния полет, а при наличие на купон за отстъпка съобщава на потребителя за отстъпките в близките магазини.

Съществено е променен App Store, в който вече има бутон Like. Освен това при сваляне на безплатни програми сега не е необходимо потребителят да въвежда парола.

iOS 6 може да работи на смартфони iPhone 3GS и по-нови, плейъри iPod touch от четвърто и пето поколение и таблети iPad от второ и трето поколение.

по темата: „iOS 6 вече е достъпна за сваляне”

добавете коментар...

  1. Antoaneta Georgieva

    при мен пък няма абсолютно никакъв звук, само вибрация.

  2. Мартин

    Kак е Maps ?

Коментар