HTC взе името Windows Phone за своите смартфони

Microsoft даде на HTC името на своята операционна система Windows Phone за име на новите смартфони на тайванския производител. Двете компании представиха моделите Windows Phone 8X и 8S, които събират в едно устройство Windows Phone 8, студиен звук на Beats Audio, „революционна” камера и уникален дизайн, посочиха от компанията.

“Заедно предлагаме на потребителите ясен и лесен избор какво да е тяхното ново мобилно устройство, което ще им донесе и наистина уникални преживявания”, заяви изпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър.

„Windows Phone успя да се утвърди като една от най-добрите мобилни операционни системи и може да отговори на предизвикателствата на която и да било друга платформа за смартфони”, коментира от своя страна Питър Чу, изпълнителен директор на HTC.

При Windows Phone 8X и 8S виртуалното и физическото се сливат в триизмерен, уникален дизайн. С фините си заострени форми двата смартфона на HTC седят компактно в ръката.

HTC е избрала смели цветови решения за външното оформление на новите си смартфони. Windows Phone 8X може да се поръча в калифорнийско синьо, графитено черно, огнено червено или лимонено жълто. Windows Phone 8S пък ще се предлага в домино (черно и бяло), ярко червено, морско синьо и сиво.

За първи път HTC вгражда в свой телефон наистина революционна камера на предния панел. Със своите 2,1 мегапиксела, бленда f/2.0 и широкоъгълен 88-градусов обектив, тази камера може да снима едновременно четирима и повече души. Моделите поддържат и видеозаснемане с резолюция от 1080p.

Камерата на задния панел пък е със CMOS матрица 8 мегапиксела, BSI сензор за по-добро снимане при слаба светлина, 28-mm обектив с бленда f/2.0 и специален чип за обработка на изображенията. Реален бутон за заснемане улеснява достъпа до камерата и позволява да бъдат заснети спонтанни моменти дори и без да отключвате телефона.

Технологията от Beats Audio се предлага ексклузивно с телефоните на HTC и се отличава с автентичен звук, който е подобен на този в звукозаписно студио, подчертава производителят. Допълнително, Windows Phone 8X с Beats Audio е оборудван с аудио усилвател, който работи както през 3,5-милиметровия аудио жак, така и през говорителя на телефона.

Windows Phone 8X е снабден с 4,3-инчов LCD екран с HD резолюция. Дисплеят е допълнително защитен от падане и надраскване с олекотено Gorilla Glass 2 защитно стъкло, чиято подсветка намалява отраженията и отблясъците по екрана и осигурява ясен поглед върху него при всякакви условия.

Другият нов смартфон, Windows Phone 8S предоставя 4-инчов супер ярък LCD екран, отново защитен с Gorilla Glass покритие.

Потребителите на двата смартфона ще имат достъп до пълните си колекции с музика, филми и снимки, където и да отидат. Достъпът до Windows Phone Store и Xbox Live осигурява последните продукти за развлечение.

Windows Phone 8X и 8S от HTC ще бъдат на пазара в началото на ноември. Двата нови смартфона ще се предлагат от 150 телеком оператора в над 50 държави. В Европа Windows Phone 8X и 8S ще се предлагат от най-големите телекоми – Orange, O2, MTS, Three UK, T-Mobile, Vodafone, Turkcell и Avea. Цените все още не са обявени.

Коментар