Виваком обеща 4000 безплатни Wi-Fi зони

България ще има над 4000 точки за свободен интернет достъп до края на 2013 г., обеща Виваком на днешната конференция „Дигиталният дневен ред на Европа – реалност или все още предизвикателство?” с участието на вицепрезидента на Европейската комисия Нели Крус. Компанията следва стратегия за повсеместно покритие с безжичен интернет на обществени места в цялата страна.

Новите области, в които ще се насочат интересите на телекома през следващата година са университетските общности като тези в София, Благоевград, Ботевград и обществени културни институции като театри, концертни зали и галерии.

От 2010 г. досега телекомът създава средно по 1000 безплатни Wi-Fi точки на година в различни градове на страната. Използването им не изисква парола или код и потребителите не заплащат за трафика, който генерират независимо на кой мобилен оператор са клиенти.

До момента в партньорство с администрацията и бизнеса Виваком е осигурил свободен интернет достъп до над 3000 обществени места в цяла България. Сред най-популярните места, превърнати в безплатни Wi-Fi зони, са всичките близо 200 магазина от мрежата на телекома, летище София, петте най-големи гари в страната (София, Пловдив, Варна, Бургас и Горна Оряховица), както и линии на междуградски автобуси и коли на таксиметрови компании, вериги ресторанти, бензиностанции, банкови офиси и др.

В София такива места са цялата пешеходна зона на бул. Витоша, пл. Славейков, няколко парка, в Бургас – зоната на Централен плаж на Морската градина в града, в Пловдив предстои покритието с безплатен Wi-Fi на парк Каменица.

В София и Бургас експериментално с безплатна интернет връзка са захранени и колите по най-дългите автобусни линии в двата града. Виваком има готовност да разшири проекта и в останалите линии, както и в други заинтересувани общини.

Коментари по темата: „Виваком обеща 4000 безплатни Wi-Fi зони”

добавете коментар...

  1. Lajat gadovete !!!

    Nyama da sme jivi da gi dochakame…..

  2. Уготи

    Виваком само ни забаламосват – вече ми писна жестоко да ми говорят глупости за техния безплатен Wi-Fi. Имам си достатъчно спотове в София, които ми предоставят по-добър нет от Вивакомския.

  3. Гигли

    В София такива места са цялата пешеходна зона на бул. Витоша, пл. Славейков – още преди Виваком да ги направи там винаги можеш да си хванеш free нет. Не знам каква е ползата от това.

Коментар