Стартира българско Web 2.0 приложение

Първо българско уеб приложение в областта на т.нар. “homepages” стартира Българската уеб агенция MTR Design. Това е сайтът news@MTR, който се явява безплатна, базирана на RSS услуга, позволяваща на потребителя от една страница да следи новините на българските и световни новинарски сайтове и блогове.
Сайтът също така може да бъде използван като онлайн органайзер, където потребителите да записват важни бележки, да съхраняват полезни връзки и да публикуват свои снимки в Интернет.
Според Николай Недев, маркетинг мениджър на MTR Design, сред основните конкуренти на news@MTR са придобилите популярност сред интернет потребителите Google homepage, FeedRaider и Netvibes.
Въпреки инвестираните от тези компании милиони долари от фондове за рисков капитал, те не предлагат принципно различна функционалност, смята Милен Недев, мениджър на проекта news@MTR и съосновател на MTR Design. Той е скептичен относно вероятността за възвръщане на инвестициите при подобни проекти.
Запитан за следващия проект на MTR Design, Недев отговори, че това ще бъде уеб базирано приложение, което ще позволи на всеки да има професионално направен и редовно осъвременяван сайт.

Коментар