Samsung вкарва iPhone 5 в патентната война с Apple

Samsung планира да добави iPhone 5 в патентната война с Apple, стана ясно от официално съобщение на корейската компания.

Въз основа на наличната към момента информация, Samsung очаква, че iPhone 5 ще наруши нейни патенти, както и останалите модели iPhone, за които двете компании водят съдебни дела в 10 страни по света, предаде Ройтерс.

Apple продължава да предприема агресивни мерки, които ограничават пазарната конкуренция", се казва още в изявлението на Samsung.

"При тези обстоятелства, ние нямаме друг избор освен да предприемем необходимите стъпки, за да защитим нашите иновации и други права на интелектуална собственост", подчертават от корейската компания.

iPhone 5 излиза на ключови пазари в петък, 21 септември. В интернет се появиха информации, че предварителните поръчки за смартфона са възлезли на 2 милиона броя само за първите 24 часа, откакто Apple приема заявки за iPhone 5 (от 14 септември).

Междувременно, Apple може да поиска трикратно увеличение на глобата на Samsung от 1,05 милиарда долара, наложена миналия месец от съда в Калифорния, заради копиране на iPhone и iPad. Поредното изслушване по делото е насрочено също за 21 септември.

Коментар