Ubuntu интегрира оферти от Amazon

Canonical започна интеграция на реклама в безплатната Linux дистрибуция Ubuntu. Считано от версия 12.10 на системата, в резултатите от търсене в локалния диск чрез Unity Dash ще се показват оферти от интернет магазина Amazon, като в бъдеще разработчикът ще сключи партньорства и с други търговци.

В отговор на негативни реакции от страна на потребителите, за които съобщава ZDNet, основателят на Canonical Марк Шатълуорт пояснява, че става въпрос за допълнителна секция More Suggestions – в нея ще се показват всъщност не точно класически реклами, а резултати от търсене в Amazon.

Новата функция е първата от поредица уеб приложения като BBC News, Facebook, Reddit и др., които трябва да разширят възможностите на дистрибуцията.

Според техническия директор на Canonical Оли Райс,интеграцията с Amazon ще предложи на потребителите повече стойност в работата с Ubuntu, тъй като разширява възможностите им за търсене

Райс не крие, че основната цел на подобна интеграция са парите. С получените средства Canonical ще може да развива проекта Ubuntu.

Коментари по темата: „Ubuntu интегрира оферти от Amazon”

добавете коментар...

  1. Pfff

    Най-голямата простотия която могат да направят редом с останалите тъпни които планират! За мен лично Ubuntu вече не е
    ОС която бих ползвал!

Коментар