Intel подготвя двуядрен Medfield с LTE

 
 
Intel планира да пусне двуядрена мобилна платформа Medfield с поддръжка на комуникации 4G LTE. Модемът ще бъде готов към края на годината, а SoC решението (система на един чип) се очаква през 2013 г., съобщи TechCrunch.com, позовавайки се на представител на Intel.

В момента Medfield намира ограничено приложение в смартфоните. Само няколко устройства стъпват на тази платформа, като сред тях е новият RAZR i на Motorola, работещ под управление на Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Според пазарните наблюдатели, слабото проникване на Medfield се дължи на липсата на поддръжка на съвременни комуникационни стандарти като LTE, както и на сложната адаптация на някои приложения за x86-архитектура.

Intel възнамерява да реши и проблема с производителността на Medfield. Сегашните чипове имат само по едно ядро, докато производителите на ARM решения вече предлагат четириядрени процесори. Очаква се скоро Intel да пусне двуядрен Medfield с функция Hyper-Threading, която позволява на всяко ядро да обработва два програмни потока.

 

Коментар