Intel улеснява употребата на интелигентни знаци

Търговците и рекламодателите се осланят във все по-голяма степен на дигиталните означителни системи, за да достигнат до своите потребители. Глобалният пазар на дигитални знаци ще достигне 22 милиона броя до 2015 г. Оценяването на подобни решения обаче е скъп и отнемащ време процес, които изисква интегриране на софтуер и лицензи още преди започване на самото създаване на съдържанието.

Нов инструмент на Intel обещава да ускори процеса на оценка на дигиталните означителни системи. Digital Signage Evaluation Kit-12 (DSEK-12) намалява разходите и позволява по-бързо прилагане на дигиталните означителни решения в редица пазарни сегменти, вкл. търговия, здравеопазване и транспорт.

DSEK-12 използва технологии от Intel, Kontron и Microsoft под формата на предварително подготвена и валидирана система. Комплектът включва медия плейър KOPS800 от Kontron, базиран на трето поколение процесори Intel Core, както и 180-дневно копие за оценка Windows Embedded POSReady 7. В допълнение са включени демо версии на софтуер за създаване и управление на съдържанието (CMS) от Flypaper и Scala.

DSEK-12 съдържа и софтуер Intel Audience Impression Metrics (Intel AIM Suite), който създава персонализирано съдържание за потребителите и дава на търговците и рекламодателите ценни анализи. Софтуерът анонимно следи зрителските метрики като пол, възрастова група и време на задържане на вниманието, анализирайки данните в реално време. Комплектът също така е оборудван с технология Intel vPro за по-лесно управление на платформата.

С помощта на Windows Embedded POSReady 7 разработчиците могат да създават иновативни медийни преживявания, разнородни интерактивни приложения и завладяващи потребителски интерфейси. Предлагането на тези инструменти под формата на едно цялостно решение дава възможност на компаниите да се възползват от предимствата на интелигентните системи в реално време и едновременно с това предоставя ангажиращо и таргетирано изживяване за клиентите.

Веднага щом софтуерното разработване е завършено, програмистът може да избере дали да използва целия комплект или да отдели единия модул на плейъра KOPS800 и да го приложи директно в който и да е OPS (Open Pluggable Specification) съвместим монитор.

Коментар