Европейски ИТ дистрибутор започва бизнес в България

ИТ компанията Digital Network Services Romania SRL стартира вчера официално бизнеса си в България. Новият играч на пазара у нас ще действа в корпоративния ИТ сегмент като дистрибутор с добавена стойност (VAD), по подобие и на останалите пазари, където компанията оперира.
DNS ще доставя продукти за сигурност, тънки клиенти, мрежови решения, съхранение на данни, автентификация, виртуализация и др. от вендори като Internet Security Systems, VMware, Wyse, Hitachi, Nokia Enterprise Solutions, RSA и F5. Партньори на компанията на българския пазар са системните интегратори S&T, Performance, Lirex и Smart Corp. Solutions, стана ясно на семинара в София.
За момента операциите тук ще се ръководят от офиса в Букурещ. Компанията обаче планира да отвори и локален офис в България. DNS Romania стартира на пазара в северната ни съседка през септември 2006 г.
Новият ИТ доставчик е в състава на група от 11 компании DNSint.com, които действат на дистрибутори с добавена стойност на целия европейски пазар. Групата е създадена през 1999 г. с централа в Германия (DNS Germany стартира бизнес през 1988 г.) и офиси още в Дания, Финландия, Хърватска, Норвегия, Австрия, Полша, Румъния, Швеция, Словения, Чехия, Унгария и Словакия.
За финансовата 2006 година, DNS достигна приходи от над 1 милиард евро, а персоналът на групата наброява 300 души.

Коментар