Над 8,3 млн. лв. ще струва кампанията за цифрова ТВ

Комисията за оценка на офертите в търга за информационна кампания за прехода към цифрова ефирна телевизия обяви допуснатите кандидати. Обединение ТИ СИ ТИ ВИ ДЗЗД е оценено с 48,7 в техническата част от офертата. Бе отворено и ценовото предложение на консорциума, което е на обща стойност 8 311 863,50 лв. без ДДС.

Офертите на кандидатите за изпълнители – ДЗЗД-Макс Информ и ДВБ-Т Консулт ДЗЗД не отговарят на задължителните изисквания на тръжната документация. Техните предложения не са допуснати за по-нататъшно разглеждане, съобщи МТИТС.

След приключване на тръжната процедура, изпълнителят трябва да предложи достъпна и разбираема информация на населението за сроковете, съгласно действащото законодателство, за спиране на ефирното аналогово излъчване на телевизионните програми, които в момента се приемат с домашни антени.

От септември 2013 година българите ще могат да гледат безплатно до 14 телевизионни ефирни, цифрови програми. За тази цел трябва да имат телевизори с вградени устройства за цифрова телевизия или допълнителни декодиращи устройства и прилежащи антени с усилватели за приемане на сигнала.

Кампанията по информиране на населението относно въвеждането на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване (DVB-T) в България ще започне веднага след подписване на договор с изпълнителя.

Коментар