Cisco възстановява длъжността президент

Мрежовият гигант Cisco възстанови длъжността президент, като дори назначи двама души на този пост – Гери Мур и Робърт Лойд. Един от тях най-вероятно ще заеме поста на главен изпълнителен директор след две до четири години, когато се оттегли настоящият CEO Джон Чембърс, който управлява компанията в продължение на 17 години.


Cisco въвежда еволюционни промени в системата за управление на компанията
 

63-годишният Мур се присъедини към Cisco през 2001 г., припомня Блумбърг. Освен президент той ще продължи да изпълнява функциите на оперативен директор. 54-годишният Лойд дойде в компанията през 1994 г. и отговаря за международните продажби на оборудване с марката на Cisco.

Инвеститорите поддържат стратегията на Мур, тъй като тя доведе до укрепване на финансовото състояние на компанията и направи работата й по-ефективна, коментира анализаторът Джон Слак от Caris & Co. Според него обаче, в дългосрочна перспектива именно Лойд може да стане CEO, тъй като е по-млад и има опит в организацията на продажбите.

Официално, Cisco посочва, че кадровите промени се явяват еволюционно развитие на системата за мениджмънт на компанията. Наскоро CEO-то Джон Чембърс обяви възможните кандидати за неговия пост. Мениджърът възнамерява да се оттегли от управлението след две-четири години.

Коментар