Ръст при Galaxy S III след излизането на iPhone 5

Продажбите на смартфона Galaxy S III са нараснали след излизане на епълския iPhone 5, по данни на анализаторската компания Localytics за последните три месеца.

Оказва се, че съдебната победа на Apple над Samsung в края на август, както и дебютът на iPhone 5 през септември не са повлияли негативно на бизнеса на корейския производител.

Напротив, данните на Localytics сочат, че в първите седмици след съдебното решение и появата на iPhone 5 продажбите на Galaxy S III са тръгнали нагоре, съобщи electronista.com.

Localytics предполага, что поражението на Samsung в съда въобще не й е създало имидж на имитатор, а даже е подобрило нейното възприемане сред потребителите като равна на Apple.

Localytics измерва ръста в продажбите на Galaxy S3 на седмична основа – от 31 юли до 1 октомври. В този период средният седмичен ръст е бил 9%.

В седмицата, в която Apple спечели делото в съда, ръстът в продажбите на Galaxy S III е възлязал на 16%. Когато пък Apple представи iPhone 5, продажбите на смартфона на Samsung са нараснали с 15%.

Коментари по темата: „Ръст при Galaxy S III след излизането на iPhone 5”

добавете коментар...

  1. код9

    Когато пуснат смартфоните с гъвкав дисплей ще стане едно разместване не си е работа. Някои от големите фирми може би ще фалират, ако не са подготвени. Смартфоните с гъвкав дисплей ще са тип мида или дисплеят ще се изтегля настрани. От 4 инча при разтварянето си ще станат на 8 инча и т.н. При лаптопите с гъвкав дисплей от 10-15 инча при разтварянето си дисплейте ще стаават на 20-30 инча и т.н. Тези фирми, които първи внедрят тази технология ще дръпнат много напред, и с една дума пазарът на джаджи коренно ще се промени. След години, като пуснат и холограмните джаджи разместването ще е още по голямо. Ще поизчакаме още малко, защото идват големи промени в производството, и пазарът на джаджи, а и не само при тях. Както вървят нещата Самсунг първи, може би ще пуснат такива джаджи, е в момента имат още малко проблеми за решавана, но това е за много малък период от време. Дано големите фирми не стигнат пак до съдебни разправии, защото стават смешни в някои случаи. Да се съдят примерно: за външната форма на даден предмет е несериозно, защото оптималната форма е една за всяко едно нещо, тук закръглено ръбче или нещо друго и следва съд. Направо смешна работа! !!Важното е какво има, като съдържание, възможности и цена. Екстрите, които сега имат някои джаджи няма да са решаващ фактор. Цената, препоръката за крайна продажбена цена /важи за търговците и мобилните оператори/, способността за надграждане / с готови модули/, и общите стандарти между фирмите производителки ще са основен фактор при бъдещите джаджи. След това всичко друго??????

Коментар