43 компании ще вземат участие в специализираните “Дни на кариерата”

На 11 октомври 2012 г., от 10,00 часа в зала „София”, Интерпред СТЦ – София, стартират първите от серията специализирани „Дни на кариерата” за тази година.

Октомврийските „Дни на кариерата” имат за цел да срещнат студенти от висшите училища с водещи компании от секторите: ИТ | ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ | BUSINESS PROCESS OUTSOURCING (BPO) и да им предоставят възможност за професионална реализация, чрез предлаганите от работодателите позиции за стаж и работа.

В рамките на един ден – 11 октомври, от 10 до 19 часа, 43-те компании-участници ще имат възможност да представят дейността си и своите свободни позиции на посетителите на мероприятието. По време на събитието ще има семинари и уъркшопи, които поради големия интерес от страна на фирмите ще се проведат в две зали на Интерпред СТЦ – София, паралелно. Семинарната програма е посветена на реални казуси от дейността на компаниите. Така посетителите ще имат възможността да се запознаят с работата и с реалните задачи, които се изпълняват в бизнес среда и да си изградят представа за приложението в работата на наученото в училище.

За посетителите ще има и томбола с награди, осигурени от компаниите-участници, между които таблет, смартфон и ваучер за онлайн курс по избор.

За втора година в специализираните ИТ „Дни на кариерата” ще присъстват и редица кол и сървиз центрове, обединени под названието BPO (Business Process Outsourcing). BPO е един от най-бързо развиващите се сектори на икономиката и е причина за разкриването на най-много работни места в последните години.

„Дните на кариерата” ще бъдат открити от управителя на JobTiger, Светлозар Петров и представител на Интерпред СТЦ – София, който е организационен партньор на събитието.

Специализираните „Дни на кариерата” са част от най-големите в България „Национални дни на кариерата”, организирани във всички големи академични центрове в страната.

Тези инициативи на JobTiger са част от цялостната политика и отговорност на компанията към пазара на труда в България. Нашата цел е да създаваме нови възможности за работа и да подпомагаме работодателите да популяризират своите стажантски програми и добри практики, както и да откриват подходящи кандидати за своите свободни работни работни места. 

Коментар