“Домейн форум 2012” през ноември в София

Новите домейни от първо ниво и проблемите пред домейните на нелатински азбуки ще са във фокуса на второто издание на "Домейн форум", който ще се проведе на 15 и 16 ноември в Гранд Хотел София.

"Домейн форум 2012", българското събитие за домейн индустрията, се организира от сдружение УНИНЕТ (което работи за въвеждане на интернет домейни от първо ниво на кирилица), а официални партньори са фондация БГ Сайт и Българска Уеб Асоциация.


Първото издание на "Домейн форум" в София премина при огромен интерес (снимка: domainforum.bg)

Сред обсъжданите теми през първия ден ще бъдат новите домейни от първо ниво, проблемите пред домейните на нелатински азбуки, дейността на регистраторите, както и теми свързани с маркетинга, правните и технически аспекти при управлението на домейни. Вторият ден ще бъде посветен изцяло на въпросите, свързани с управлението на интернет.

Участието във форума е безплатно, след предварителна регистрация на официалния сайт, където може да се намери и първоначален вариант на програмата. Местата са ограничени. Спонсори на събитието са CORE и EURid, а медийни партньори – списание .net, TechNews.bg, Kaldata, BGmaps, Pixel Media и MixMedia.

Коментар