Таблетът Surface ще струва 350 долара

Една от най-интригуващите тайни бе разбулена. Таблетът Microsoft Surface ще струва около 350 долара, поне в една от версиите си.


Една от версиите на таблета Surface, вероятно тази с ARM процесор, ще струва $350
 

Това стана ясно от томбола на Dummies, в която като награда е обещан таблет Surface. По-любопитното е, че се споменава и цената на дребно на устройството – тя е 350 долара, с уточнението, че може да варира, когато таблетът излезе на пазара.

Очаква се Microsoft да обяви цената на Surface на 25 октомври, когато е планирано събитието в Ню Йорк по повод пускане на масовия пазар на Windows 8. В края на месеца ще стартират и продажбите на Surface в САЩ.

Microsoft ще пусне два варианта на Surface – един с x86 процесор и Windows 8 и втори с ARM, който ще работи под управление на Windows RT. Предполага се, че именно ARM версията ще струва 350 долара.

По-рано CEO-то на Microsoft Стив Балмър намекна за диапазона, в който ще се движат цените на Surface. „Ако разгледаме пазара на РС устройства, цените варират от 300 до 700-800 долара. Този диапазон е най-приемлив”, заяви Балмър.

Коментар