Виваком е инвестирал 300 000 лв. в стажанти за една година

Близо 300 хиляди лева е тазгодишната инвестиция на Виваком в стажанти. Операторът отвори над 90 стажантски позиции през 2012 г., за които се бориха 5935 души. Програмата тази година бележи и 20% ръст на броя на стажантите, които остават на работа в компанията.

Стажът във Виваком е платен. Предвидена са и обучения в специализиран модул, който дава на младежите специфични умения, които бизнес средата в България изисква, а висшето образование към момента не предоставя, уточниха от телекома.

По време на тримесечния стаж в дирекции на телекома младежите преминават обучения по презентационни умения, бизнес комуникация и бизнес етикет. За тях традиционно се организира и тиймбилдинг.

Тази година участниците в програмата се включиха и в социално-отговорни дейности като почистване и възстановяване на местността край Симеоновските езера във Витоша.

Коментари по темата: „Виваком е инвестирал 300 000 лв. в стажанти за една година”

добавете коментар...

  1. Студент

    да си пожелаем и тук така, не ни остава друго 🙂
    уви обаче не вярвам – бедна страна сме и скоро няма да се промени нищо

  2. петър

    и един пример: 1400 евро бруто за стаж:
    http://derstandard.at/anzeiger/derjob/d/161645/praktikanten-f%C3%BCr-die-wirtschaftspr%C3%BCfung-(m-w)

  3. петър

    Аз лично със 1000 евро платен стаж в Австрия мога да се оправя пре спокойно – 300 евро квартира със сметки, 400 евро за ядене и ми остават 300 евро за социален живот и да си платя телефон или транспорт или каквото се сетя. Което за стаж е супер. Тука с 300 лева харчиш за следното за 1 месец: 50 лв. за закуски, 150лв. за обяд, 20 лева сметка за телефон, 40 лв. за транспорт и ти остават 30 лв. За вечеря не ти остават, за социален живто да излизаш на заведение забрави, а да не говорим за квартира – чист абсурд. Да не говорим за дрехи и всякакви нужни битови неща – просто няма как да си ги купиш. Най-тъжното е, че евентуално след това или нищо няма да ти предложат или ще ти кажат ще взимаш чисто 700 лв., което повярвай ми е чиста подигравка. Не знам някои семейства как преживяват с тези пари (защото такива познавам). Ако няма някой специален за теб човек, заради който да останеш в БГ, съвет от мен – ходи другаде да живееш и работиш ако имаш възможност. След 6 години учене в чужбина (в наистина престижни университети) се върнах тук с надежда за нещо добро, но бързо ми се изпариха представите. Сега общо взето гледам да се махам. Просто няма смисъл да влагам усилия, които никой не ги цени.

  4. Студент

    Виж сега, и в Англия могат да ти дадат 500 паунда, но те нямат да ти стигнат само за квартирата – адски скъпо е. Като цяло, си прав че няма добра перспектива тук, това не го оспорвам. Но за стажа да очакваме някой да ни даде 1000-2000 лева, няма как да стане. Тези 300 лв. на Виваком, повярвай ми са повече от 500 паунда в Лондон

  5. петър

    Ами навсякъде стажът е платен и то добре. В холандия примерно е между 500 и 1000 евро в зависимост от това колко часа на ден работиш. Влез примерно в сайта на Raiffeisen International, за да видиш, че за стаж се дава 1100 евро заплата. Примери мога да ти давам безкрайно много, но не е в това въпроса. Тук в България за мен най-простите хора са отдел човешки ресурси. Те не оценяват къде си учил, какво можеш и наистина колко заслужаваш. В повечето случаи гледат да те прецакат с ниска заплата независимо колко кадърен може да си. Да не говорим за мениджърите отгоре – колкото по-евтино им излизат разходите за работна ръка, толкова по-добре. Нямам идея дали работиш или не в момента, но ще се убедиш, че в БГ е пълен таш*к. Това да си завършил магистратура в престижен университет в чужбина – ооооо, хич не им дреме. Нека те гърчат с работа и да ти дават пари колкото да преживееш. Е ние за това ли работим и учим??? За да си платим сметките и да си напълним стомасите? Ами семейство и деца? Как се издържат с такава подигравка? Ще мине време и ще разбереш!

  6. Студент

    Не, няма да се съглася на 500 лева заплата, ако са ме одобрили на постоянен договор. Но като стажант бих работил и без пари два три месеца, за да се докажа и да спечеля мястото. Кажете ми вие тогава къде по света на стажантите плащат повече. Моите приятели в Англия дават мило и драго да ги вземат някъде на стаж – само и само да имат шанс за постоянна работа.

  7. петър

    тъка всеки чака нещо да се промени. то с чакане не става. а с действане забиваш в задънена улица. просто извън бг за съжаление е спасението.

  8. петър

    С типичното овчо мислене на юзъри като "Студент" нещата няма да се оправят. По горните етажи на всяка компания се смуче като за световно (бонуси, високи заплати, удобства), а бачкаторите отдолу ядат трохи. СТУДЕНТ, пожелавам ти след стаж 278 лв. да получаваш 500 лв. заплата. Предполгам, че ще си доста доволен.

  9. Студент

    Държавата организира безплатен стаж в момента. Отидете там, щом не ви харесва

  10. Георги

    300 000 делено на 12 месеца са 25 000лв. на месец за 90 стажанта! 25 000 делено на 90 са по 278 лв. заплата на месец!!!! Егати мизерниците!!! То не може на минимална заплата да се държи всеки и после да се иска от младите да остават в България. Какъв е стимулът? Никакъв!!!

Коментар