Върхови стоматологични технологии в Пловдив

Уникална “2D+” технология,  създаваща почти триизмерен образ, ще бъде показана на изложбата „Медикус, Денто, Галения 2012″, която ще се проведе от 17 до 20 октомври в Международен панаир Пловдив.

Модерният начин за диагностика в реално време стана възможен с помощта на панорамния апарат  CS 8100, който за секунди прави различни видове снимки на пациента. Той е произведен в САЩ, а на изложбата ще бъде представен от „Алба ТМ”.

Другата световна новост са стоматологичните пултове с усъвършенствана електроника и най-съвременни инструменти. Познатият зъболекарски стол е превърнат в комплекс от модерна техника, той е с нов дизайн и предлага повече комфорт за лекаря и пациента. Изделието, разработено от китайската компания „Ziann Medical Apparatus”, влиза на българския пазар чрез „Булад дентал“.

13 нови изложители идват за първи път на „Медикус, Денто, Галения”, а 4 се завръщат след кратко прекъсване, уточниха организаторите. Сред авангардните експонати е многослойната медицинска настилка, при която замърсеният горен слой се отлепва и остава съвсем чисто покритие. Тя се произвежда в Чехия, а на нашия пазар е представена от „Мева България”.

Европейска новост позволява да се избегне приемането на  антибиотици при пародонтити и инфекции преди поставянето на зъбни импланти. Бактериите се унищожават с реактивен кислород, който се генерира от лазер и специално вещество. Това ще помогне и на хора с увредени венци да си поставят заместители на зъби. Изделието ще бъде показано на щанда на „Фарадент”.

Коментар