Целум България въвежда мобилни разплащания

Целум България вече има готовност да предлага услуги за мобилни разплащания у нас, които ще превърнат телефона в „интелигентен портфейл”. Cellum Pay стартира в партньорство с MasterCard и включва брандa MasterCard Mobile, стана ясно на пресконференция в София.

Чрез мобилния телефон потребителите ще могат да зареждат предплатени карти, да плащат битови сметки и да купуват стоки от интернет. Всяка карта, издадена от банка в България, може да бъде включена в мобилния телефон. Процесът на регистрация става през смартфон, без да е необходимо посещаване на офиси на банки или на мобилни оператори, а покупките се извършват чрез QR код.

Услугите на Целум България са насочени не само към отделния клиент, но и към търговците, доставчиците на стоки и услуги. Пазаруването чрез QR код ще осигури допълнителен канал за увеличаване на продажбите.

„В не толкова далечно бъдеще всяко мобилно устройство ще бъде търговско устройство. Както потребителите, така и търговците ще могат да имат повече гъвкавост и избор. Потребителите ще пазаруват и ще правят плащания по начина, който най-добре отговаря на техните нужди и начин на живот, в магазини, онлайн или чрез мобилно устройство, а търговците ще могат да предоставят най-доброто преживяване за потребителите и ще създават лоялност у всеки потребител”, заяви Габриел Гита, мениджър „Бизнес развитие” за Централна и Източна Европа в MasterCard.

Cellum е унгарска компания, която работи в сътрудничество с MasterCard, Magyar Telekom Group, Telenor, Vodafone, FHB Bank и др. Над един милион сигурни мобилни транзакции се обработват от системите на Cellum в Унгария. Приложението MasterCard Mobile за мобилни разплащания, пуснато през 2011 г., работи на всички популярни мобилни платформи, вкл. Android, iPhone и Windows. Преди две години Cellum започна международното си разширение, създавайки дъщерни фирми в България, Албания и Австрия.

Коментар