Български софтуер номиниран за награда от CeBIT 2007

Софтуер, разработен от българската фирма СИЙДОТ ООД, е сред номинираните за престижната награда “Best Practice – IT Award 2007 National” на тазгодишното  изложение CeBIT в Хановер, Германия. Решението се лансира от немската компания Happy Eyes e. K., а наградените ще бъдат обявени на 15 март в Зала 5 на панаира.
Наградата Best Practice – IT се присъжда на компания, която успее да представи внедрен, реално работещ и успешен ИТ модел с практическа ориентация. Решението трябва да оптимизира и подобрява бизнеса и да не е непременно най-скъпото. В тазгодишния конкурс взеха участие над 900 фирми от Европа, съобщиха от СИЙДОТ в IT in the Press.
ИТ решението, което спечели признанието на експертното жури тази година, представлява комбинация от уеб система и безплатно десктоп приложение. То обслужва създаването и поръчването онлайн на персонални албуми със снимки и текст (фото книги), с разнообразно приложение (албум със снимки, потребителски наръчник, рекламна брошура и др.). Системата управлява цялостния процес от създаване и редактиране на фото книга, през онлайн поръчката до печата и доставката.
Идеята за раздаване на наградите на Best Practice-IT в рамките на CeBIT е на Андреас Р. Фишер, бизнес експерт по въпросите на малки и средни предприятия в Германия. Наградите се дават за четвърта поредна година, като целта е ежегодно да се стимулират и отличават малки и средни предприятия в Европа, които залагат на иновативни и полезни ИТ решения.
За втора поредна година българската софтуерна компания СИЙДОТ ООД получава номинация, като през 2006 същата компания бе и носител на специална награда на Best Practice–IT 2006 за "Най-оптимално ИТ решение в полза на клиента" от ежегодно провеждащото се технологично изложение CeBIT в Хановер.
"Иновативността и креативността е част от нашия бизнес. Това поредно признание показва още веднъж колко важно е внимателното анализиране на процесите и прецизната изработка на специфични ИТ решения, които да носят максимална полза на клиента", коментира Димитър Димитров, собственик на софтуерната компания СИЙДОТ ООД.
Компанията и нейния клиент Газкомфорт ЕАД бяха отличени на миналогодишния CeBIT със специалната награда на Best Practice–IT 2006 за "Най-оптимално ИТ решение в полза на клиента".
"Положителните резултати са налице, когато ИТ решението е добре обмислено, планирано и изпълнено", каза Емилия Гоциан– собственик на Happy Eyes e. K.
Предлаганата уеб базирана услуга се състои от безплатен софтуер за създаване на фото книга (заменяща досега познатия ни фотоалбум) от клиентите и уеб сайт за онлайн поръчване на печат на фотокнига. Приложението е гъвкаво и може да се използва от частни и бизнес клиенти, като предлага редица възможности: презентации,  дипломни работи, годишни отчети, фото книги (албуми) с цифрови снимки, съхранени и достъпни за презентиране, отпечатани с професионални цифрови машини върху луксозна хартия.
Потребителят може да създаде своя проект у дома или в офиса и след това, минавайки през няколко кратки стъпки, да поръча онлайн печата и изпращането на продукта на адреси в цялa Европа. Системата има административен модул, през който се наблюдават и управляват всички бизнес процеси, свързани с обработката на поръчки и поддръжката.

Коментар