Излезе RTM версия на Office 2013

Microsoft пусна RTM (Release to Manufacturing) версия на пакета Office 2013. Стигането до този етап означава, че разработката и тестването са приключили и продуктът е готов за разпространение към крайните потребители и корпоративните клиенти, пояснява компанията в своя блог.

 

Новият Office включва пълното семейство приложения на популярния офис пакет – Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote и др. – плюс сървърни и облачни функции. Продуктът идва с нов дизайн, оптимизиран за сензорен екран, както и с нови възможности за общуване, четене, планиране и др.

Office 2013 ще бъде пуснат по всички канали за дистрибуция през първото тримесечие на 2013 г. Цената на пакета започва от $140 и ще варира в зависимост оброя на включените приложения и функционалности, предназначени за различни категории потребители.

Потребителите, които купят Office 2010 от 19 октомври нататък, ще получат безплатно обновление до Office 2013. Освен това новият офис пакет ще влезе в състава на операционната система Windows RT, която е предназначена за таблети и излиза на 26 октомври.

Стив Балмър, CEO на Microsoft, заяви неотдавна, че занапред компанията ще пуска интегрирани решения, които осигуряват единен начин за взаимодействие на различни платформи и устройства. Пакетът Office 2013 е един от първите продукти, които ще помогнат за реализиране на тази концепция.

Коментар