WD разширява Wi-Fi покритието

Производителят на твърди дискове Western Digital започна да изпълнява плана си за навлизане на пазара на безжични мрежови устройства. Компанията пусна няколко маршрутизатора от линията My Net, както и разширител на Wi-Fi покритието.

My Net Wi-Fi Range Extender осигурява надеждна връзка дори и в най-отдалечените кътчета на дома, в двора и гаража, където сигналът от традиционните маршрутизатори е слаб.

За разлика от повечето решения с масив антени 2х2, разширителят на WD включва масив 3х3, който осигурява по-стабилна безжична връзка в труднодостъпни за сигнала места. Устройството поддържа стандарти IEEE 802.11a/b/g/n и предава данни в диапазона 2,4 и 5 GHz.

My Net Wi-Fi Range Extender ще отговори на нуждите на съвременните приложения, които са особено чувствителни към качеството на Wi-Fi сигнала. Това са приложения, свързани с предаване на големи обеми от данни, като например услугите Neflix, Hulu Plus и Vudu.

Коментари по темата: „WD разширява Wi-Fi покритието”

добавете коментар...

  1. код9

    Не ми е понятно, защо производителите не слагат електронни ключове, които напълно изключват електронните джаджи от електрическата мрежа или други подобни такива. С една малка батерия електронният ключ може да издържи години наред, а се слагат стенд-бай. Не се ли борим за ефективност и икономия на енергия, а да не говорим за излъчванията, които са вредни даже и когато устройствата са в изчаквателен режим. Така ще се спестят мегавати електроенергия и то за кратък период от време.

Коментар