BSA официално представи новия си бранд

На 12.10.2012 BSA или Сдружението на издателите на бизнес софтуер/СИБС, както е известна у нас организацията, разкри новата си визия, отразяваща стратегическото подреждане на нейните цели и преобразяващия ефект, който софтуера оказва във всеки аспект на съвременния живот.

От сега нататък Сдружението на издателите на бизнес софтуер/СИБС ще съществува под името Би Ес Ей – Софтуерният алианс.

Главният изпълнителен директор и президент на Би Ес Ей Робърт Холиман сподели „Стартирахме преди 24 години като Сдружение на издателите на бизнес софтуер (Business Software Alliance), защото фокусът на индустрията беше съсредоточен най-вече върху осигуряването на инструменти за развитие на предприемчивостта. Днес ние вече сме просто Софтуерният алианс (The Software Alliance), защото ползите от софтуерните иновации засягат всеки един аспект от съвременния живот. Компаниите, членуващи в Алианса, правят образованието и здравеопазването много по-ефективни, транспорта по-енергоспестяващ, развлекателния бизнес по-интерактивен, комуникациите по-богати и света около нас по-управляем. Брандът на Би Ес Ей ознаменува еволюцията и трансформиращото влияние.”

Ребрандирането включва ново лого на Сдружението, олицетворяващо тясната връзка между глобалната обществена политика на Би Ес Ей, държавните отношения, общественото образование и правоприлагащите активности в областта на интелектуалната собственост, реализирани посредством 14-те офиса по света, в това число и новата централа на организацията, разположена в близост до Капитолия във Вашингтон, САЩ.

„Съсредоточихме активностите на Би Ес Ей около комплексните инициативи за защита и разширените антипиратски програми, имащи стратегическа стойност за членовете на Сдружението, които продължават своите иновации в бързо развиващия се пазар,” уточнява Холиман. „Новият ни бранд отразява фокуса, който Би Ес Ей поставя върху усилията да осигури за членовете си нови възможности за по-бърз глобален растеж. Това изисква защита на правата върху интелектуална собственост, които стимулират технологичните иновации, премахване на бариерите пред бизнеса и засилване на политиките за развитие на глобалния пазар на cloud технологиите.”

Велизар Соколов, юридически представител на Би Ес Ей за страната ни коментира ребрандирането: „Като лице на Би Ес Ей в България ние напълно подкрепяме новите измерения, към които се насочва Алиансът. Технологиите са част от всеки аспект на живота ни и благодарение на тях едни тясно специализирани до скоро сектори вече са немислими без симбиозното им развитие с други, какъвто е случаят с образованието, технологиите и бизнеса. Нашата най-важна задача е да работим за изграждането на една правова държава, осигуряваща лоялна конкурентна среда и равни условия за всички стопански субекти, развиващи своята дейност на пазара на стоки и услуги. Само с общи усилия, насочени към осмислянето и възпитаването на нова бизнес етика и култура на потребление на продуктите на човешкия интелект, може да се достигне до едно ново ниво на справедливо потребление на достиженията на технологичните иновации, без с това да се засягат нечии права и инвестиции в прогреса.”

На www.bsa.org/techpost можете да видите и видеото, посветено на новата идентичност и стратегически цели на Би Ес Ей.

Коментар